Select Page

Projektni forum 2018

20.9.2018 | Radisson Blu Plaza Hotel, Ljubljana

Osrednja tema dogodka bo digitalizacija in tehnologija v projektnem managementu,
zato letošnjo konferenco pripravljamo pod naslovom ˝Projektni management v dobi
digitalizacije˝.

Prijavi se

PROGRAM KONFERENCE

PROJEKTNI MANAGEMENT V DOBI DIGITALIZACIJE

20. SEPTEMBER 2018

08:30
Registracija udeležencev

 

Registracija udeležencev

09:00
dr. Igor Vrečko

UM – EPF, Inštitut za projektni management

Nagovor predsednika ZPM ob 25. obletnici združenja

09:15
dr. Anton Hauc

častni član Slovenskega združenja za projektni management

ZPM od leta 1993 do 2018 in naprej

09:30
Boris Koprivnikar

Bivši minister za javno upravo

10:00
dr. Rajat Baisya

Project & Technology Management Foundation, India

10:30
dr. Brane Semolič

LENS Living Lab & Kompetenčni center ROBOFLEX

10:50
mag. Matjaž Madžarac

Telekom Slovenije, d.d.

11:10
dr. Brigita Gajšek

UM – Fakulteta za logistiko

dr. Jure Kovač

UM – Fakulteta za organizacijske vede

11:30
Odmor in mreženje

Odmor in mreženje

12:00
Primakon d.o.o.
Izberimo ustrezno IKT podporo za projektno okolje!
12:40
Loop aplication

There is an email revolution happening

13:10
ZEISS Slovenija

Kakovost v projektih razvoja novega izdelka več ni problem

13:40
Mreženje in povezovanje
Mreženje in dodatno informiranje o digitalnih produktih
14:30
mag. Andrej Kerin

Slovensko združenje za projektni management

Projekti/programi/portfelji po sistemu ICB4.0 in podelitev certifikatov 2018
15:00
Lovro Krajnc, mag.,

Gorenje d.d.

Projektni manager leta
15:15
Kosilo
Kosilo

Prijava na Projektni forum 2018

Člani ZPM

80 EUR

Cena za člane ZPM

Nečlani ZPM

100 EUR

Cena za ne člane ZPM

Skupine

80 EUR

Cena na osebo (min 4 osebe)

Sponzorji in partnerji

Na Projektnem forumu 2018 ne spreglejte tudi:

Navidezna resničnost je tehnologija, ki uporabniku omogoča, da se s pomočjo vnaprej pripravljene računalniške simulacije nahaja v umetnem okolju, ki v resnici ne obstaja. Z interaktivnostjo, realističnostjo in dodelano vizualizacijo ter poglobljeno 360° izkušnjo okolice prinaša številne priložnosti za hitrejšo, učinkovitejšo in uspešnejšo razreševanje dilem projektov v fazi snovanja. Na Projektnem forumu 2018 boste lahko v živo videli, poskusili in občutili razsežnosti in potencial virtualne resničnosti pri snovanju projektov in doživljanju njihovih rezultatov. V najbolj »state-of-the-art« tehnologiji bomo imeli postavljeno virtualno luksuzno hišo, po kateri se boste lahko sprehajali in tako doživeli učinek gradbenega projekta, še preden se za samo gradnjo dejansko odločimo. Zagotavljamo vam, da se boste šele po tem doživetju začeli celovito zavedati potencialov virtualne resničnosti na projektih!

Odgovornost za zagotavljanje zahtevane kakovosti rezultatov projekta je eden od največjih izzivov za projektne managerje. Z novimi tehnologijami, s sodobno programsko opremo za metrologijo in statistično obdelavo podatkov v merilnih laboratorijih se predviden čas ter stopnja predpostavk in virov tveganj v projektih razvoja novega izdelka lahko pomembno zmanjšajo.
Sposobnost nekaj zanesljivo izmeriti je lahko ključna za prednost pred konkurenco in uspeh projekta. Pri tem ima pomembno vlogo v svetu podjetje ZEISS, ki hodi v koraku s časom in z industrijo 4.0, kar bomo na Projektnem forumu 2018 lahko spoznali ob predstavitvi najnovejših merilnih naprav in programske opreme, ki jih ob projektih razvoja novih izdelkov moramo poznati.

Obstaja veliko IKT orodij, namenjenih podpori in povečanju učinkovitosti ob vodenju projektov in upravljanju s portfelji projektov in programov (PPM). Vsako od teh orodij ima nekaj svojih posebnosti, prednosti in omejitev, zato je za uporabnike pogosto pravi izziv izbrati najbolj primerno IKT orodje za uporabo v njihovem projektnem okolju. Na Projektnem forumu 2018 bo podjetje Primakon, ki ima vrsto let izkušenj z izbiro in implementacijo različnih PPM orodij, predstavilo orodja, ki se v praksi najpogosteje uporabljajo. Predstavljeni bodo primeri iz prakse, na konkretna vprašanja udeležencev dogodka pa bodo podana konkretna priporočila. Naj uporaba PPM orodja ne bo cilj, pač pa sredstvo za ustvarjanje okolja, namenjenega boljšemu vodenju projektov in obvladovanju portfeljev.

Za večanje učinkovitosti dela na projektih ni nujno potreben kompleksen projektni informacijski sistem, saj lahko določene funkcije odlično nadomestijo manjši sistemi in aplikacije. Med njimi v prvi vrsti stoji tudi aplikacija Loop, s katero lahko na istem mestu nadzirate svoje interne in eksterne projekte. Aplikacija je razvita za uporabo na računalniku in telefonu, omogoča pa, da celotno projektno komunikacijo – skupaj s taski in ekipno komunikacijo, vodite kar preko elektronske pošte. Podjetje lahko torej prvič projektno vodenje vzpostavi na vsebini, ki jo že uporablja – elektronski pošti.

Lokacija konference

Radisson Blu Plaza Hotel Ljubljana
Bratislavska cesta 8, 1000 Ljubljana

Kontaktirajte nas