V času od 28.9 – 30.9.2018 je v Belem Manastirju na Hrvaškem potekala mednarodna delavnica na temo projektnega managementa, ki jo je organiziralo Hrvaško združenje za projektni management v okviru njihove sekcije IPMA young Crew. Več kot 40 udeležencev, med katerimi smo lahko našli tudi pet predstavnikov iz Slovenije, je lahko sodelovalo na dveh različnih delavnicah. Prva delavnica je bila izvedena pod naslovom ˝All you need to know about traditional project management¨ in na kateri so udeleženci preko zanimive igre spoznavali osnove projektnega managementa pod vodstvom Rebeke d. Vlahov, članice Young Crew odbora v IPMI. Druga delavnice je potekala na temo Scruma in sicer z naslovom ˝Super-fast interactive introduction to Scrum˝, ki jo je izvedel priznani strokovnjak Davor Čengija z več kot dvajsetletnimi izkušnjami na področju izvajanja delavnic, mentoriranja in učenja.

Organizatorji pa niso pozabili niti na medsebojno povezovanje in druženje. Na sporedu je bil namreč tudi zanimiv teambuidling. Udeleženci so se pomerili v kuhanju tradicionalnega Čobanca, kjer je bilo potrebno izkoristiti vsa pridobljena znanja in veščine s področja organizacije dela.

Delavnica sta se med drugim udeležili tudi obe MPM predsednici, ki sta skupaj s hrvaškimi kolegi začrtali sodelovanje obeh držav v prihodnje. Prvi skupni dogodek sledi že v mesecu februarju ali marcu, ko bo v Sloveniji potekal tradicionalni ˝IPMA YOUNG CREW SKI WEEKEND˝.