ASKIT ponovno pripravlja konferenco s področja projektnega managementa, tokrat že 10. po vrsti, ki bo potekala v Ljubljani in sicer 20. in 21. maja. 2019. V nadaljevanju si lahko preberete vse informacije o konferenci.


Svet okoli nas se spreminja vse hitreje. Digitalne tehnologije, novi poslovni modeli, nove metode inoviranja, nova prebojna podjetja, nove oblike konkurenčnosti, novi poklici, nova delovna mesta, umetna inteligenca. In še več in še bolj hitro bodo prišle nove.

Kje je v teh spremembah projektno vodenje?  Ali so obstoječe projektne paradigme še kos značilnostim digitalne ekonomije? Kaj pa projektne pisarne?  Ali zadovoljivo odgovarjajo na te spremembe?  Je agile še »in«, je še kos tem spremembam. Potrebujemo nove projektne pristope?  Nove metodologije? Nove projektne paradigme?

Konferenca bo zato namenjena projektnim izzivom in praksam prihodnosti. Povabili smo 2 že znana in najbolje ocenjena predavatelja iz preteklih konferenc (Olaf in Eileen) in 2 nova predavatelja, pravzaprav predavateljici (Marisa, Lindsay).. Vsi štirje sodijo med vodilne evropske predstavnike tistih, ki veliko premišljujejo in delujejo na področju projektnega vodenja prihodnosti.

Marisa bo odprla konferenco s provokativnim predavanjem »Back to the future: will project management survive« in nas po kosliu v svoji delavnici pripravila do razmišljanja izven škatle, pravzaprav izven trikotnika.

Nadaljevala bo Lindsay s tematiko prilagajanja različnih PMO na spremembe, sodobne trende in smernice ter nove pogoje poslovanja. Govorila bo o: Agile PMO, The PMO as a Service, The Future PMO.

Olaf bo čeprav edini moški uvodni predavatelj, zastopal mehkejše teme s svojim poglobljenim razumevanjem narave vodij. Naslov njegovega predavanja je »Leading with/in tension”. V delavnici pa nas bo presenetil za projektno vodenje izrazito inovativnimi temami, kot so kvantna fizika, ekologija, teorija kompleksnosti, social science. Se sliši precej futuristično? Je tudi prav tako, ker prihodnost se spreminja vse hitreje.

Zadnje predavanje bo izvedla Eileen, najbolje ocenjena predavateljica PVVP 2017. Spustila nas bo nazaj na trdno zemljo osnovnega poslanstva projektnega vodenja. Naslov njenega predavanja je »Delivery, but not as we know it«,  govorila pa bo o različnih metodah izvedbe projektov.