Spoštovane članice in člani Slovenskega združenja za projektni management!

Letošnje leto je za naše združenje jubilejno leto. Obeležujemo 25. obletnico formalnega nastanka združenja v Sloveniji, zato bomo dogodke v tem letu organizirali s posebno skrbjo, tako v vsebinskem kot v organizacijskem smislu.

Prvi pomemben dogodek, ki je pred nami, je organizacija letošnje Skupščine združenja, ki je obenem tudi volilna Skupščina, saj aktualnemu predsedstvu in organom poteče mandat. Iz tega razloga Skupščina ne bo organizirana v okviru Projektnega foruma, pač pa samostojno, kot je to bila praksa tudi v preteklosti. Vabimo vas, da se nam pridružite v čim večjem številu in sicer dne 15. 5. 2018 v Plaza Hotelu v Ljubljani. V iztekajočem mandatu smo naredili nekaj pomembnih razvojnih korakov v združenju, ki jih bomo na Skupščini kratko rezimirali, predvsem pa bomo tokratno Skupščino namenili, seveda ob izvedbi volitev, razpravi o prihodnosti našega združenja. Kandidate za funkcije in kandidate za predsednika združenja vabimo, da skladno z napotili, objavljenimi v zadnji številki ZPM mrežnika, posredujejo svoje kandidature do 4.5.2018. Povabilo je dostopno tukaj. Že sedaj pa se lahko prijavite na ZPM večerjo na kateri bo potekala skupščina in podelitev nagrade Projektni manager leta. Prijavo opravite prosimo čim prej oz. najkasneje do 4. 5. 2018 na našI spletni strani.

Letošnji Projektni forum bomo tokrat časovno premaknili na mesec september. Že danes si v svojih koledarjih rezervirajte termin 20. 9. 2018.

Ob tej priložnosti vas vabim na zelo zanimivo konferenco, ki jo v partnerstvu z našim združenjem organizira Hrvaško združenje za projektni management in sicer konferenco SENET (South-East European PM network), ki bo potekala od 9. do 11. junija 2018 na Brijonih. Udeleženci na konferenci bodo prihajali iz Avstrije, Češke, Slovaške, Hrvaške, Slovenije, Srbije, Poljske in drugih, praviloma sosednjih držav, kar pomeni, da bo ta dogodek odlična priložnost za vzpostavljanje in krepitev osebnih in poslovnih povezav s posamezniki, ki se pojavljajo v različnih vlogah v projektih in projektnih organizacijah družb. Mesta za prenočišča so omejena, zato registracijo in rezervacijo izbranega hotela uredite nemudoma, sicer bo kmalu prepozno. Več informacij lahko dobite tukaj.

Ne pozabite, da tudi letos poteka izbor Projektnega managerja leta! Več informacij o izboru pa najdete na http://zpm.si/npm/
In še za konec: v zadnjem mesecu dni sta izšli novi številki naših revij: Projektna mreža Slovenije in ZPM mrežnik – vabljeni k branju številnih in vsebinsko bogatih prispevkov.

Lepo pozdravljeni in se vidimo na Skupščini ZPM!

Dr. Igor Vrečko,
predsednik ZPM