Sekcija Mladi projektni managerji

Sekcija Mladih projektnih managerjev (MPM), ki deluje pod okriljem Slovenskega združenja za projektni management (ZPM), je skupina študentov in mladih ljudi, ki jih projektni management zanima. Sekcija MPM si prizadeva za promocijo projektnega managementa in pomaga svojim članom pri njihovem poklicnem uveljavljanju. Sekcija Mladi projektni managerji je bila ustanovljena leta 1998 na delavnici Young project managers (YPM) v okviru 14. svetovnega kongresa projektnega managementa v Ljubljani, ki je potekal pod pokroviteljstvom Slovenskega združenja za projektni management (ZPM).

Dejavnosti sekcije se iz leta v leto prenašajo na prihodnje generacije študentov in mladih. Programe dopolnjujemo z novimi idejami in programi, ki so pomembne pri nadaljnjem kariernem razvoju naših članov. Sekcija pripravlja izobraževalne aktivnosti na področju projektnega managementa in dela na študentskih projektih.

Poslanstvo MPM-a je združiti ambiciozne študente z vseh področji, ki imajo željo pridobiti praktično znanje dela na projektih in podjetij, ki želijo zaposlovati kader, ki se predhodno izkaže z aktivnim sodelovanjem na projektih. Želimo omogočiti in realizirati povezovanje študentov s podjetij, tako ustvariti možnost praktičnega usposabljanja in možnosti zaposlitve. Sekcija MPM si prizadeva za promocijo projektnega managementa in pomaga svojim članom pri njihovem poklicnem uveljavljanju ter sodeluje pri projektih ZPM.

Če se zanimate za več informacij o delovanju Sekcije Mladih projektnih managerejev, jih obiščite na spletni strani www.mpm.si.

Namen in cilji MPM-a
  • Zagotoviti študentom čimveč možnosti pridobivanja praktičnih izkušenj že v času študija (sodelovanje s podjetji, organizacije seminarjev in delavnic).
  • Pomagati študentom in mladim projektnim managerjem pri pridobivanju in širjenju znanj s področja projektnega managementa.
  • Spoznavanje in sodelovanje mladih projektnih managerjev in izmenjava izkušenj.
  • Promoviranje MPM in YPM ter oblikovanje baze podatkov vseh iskalcev in ponudnikov zaposlitve na področju projektnega managementa.
  • Mednarodno sodelovanje in izmenjava.
  • Certificiranje mladih projektnih managerjev z mednarodno priznanim certifikatom.
  • Sodelovanje s podjetji.
  • Pospeševanje uveljavitve projektnega managementa.